Zieligheidsyndroom - feminisme, zeurpieten en #metoo

Ik ben er klaar mee. Waar ik klaar mee ben? Met zielig zijn. En dan heb ik het niet over mezelf maar over de Westerse beschaving. Eerst moesten de blanke mensen zich schamen voor al het racisme in de wereld omdat onze voorouders slaven hadden. Dit waren mensen met een ander huidskleur dan de eigen dus de onderdrukten waren mensen met een donkere huidskleur. Nou, daar moet de blanke mens natuurlijk voor boeten, want de huidige generatie heeft nog erg veel last van dat slavernij verleden. Want ze waren slaaf! Zelf niet natuurlijk maar dat maakt allemaal niets uit. Vanaf dat punt ging het eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Links deugt en rechts is het kwaad, gender mag maar alleen neutraal, zwarte piet is tegenwoordig piet maar dan in alle kleuren van de regenboog, behalve zwart, iedere vrouw is tegenwoordig feminist maar wat het precies inhoud is nog beetje een raadsel. Iedereen is tegenwoordig ook aangerand of (virtueel) verkracht en ohw ja, tegenwoordig ben je ook schuldig tot je onschuld is bewezen. Vooral personen die leven in het publieke oog.

De kop is eraf

Zo, de kop is eraf! Aan de toon van bovenstaande kun je wellicht opmerken dat ik er wel een beetje klaar mee ben. Wanneer je iets vind dan vorm je een mening. En die mening mag je hebben, dat is ieders goed recht. Maar wanneer die mening gebaseerd is op gevoel dan is de discussie al dood voordat deze begint. Een mooi voorbeeld hiervan is blanke privilege. Blanke privilege kunnen we eigenlijk vrij eenvoudig over zijn, dat bestaat niet. Iedereen heeft evenveel kansen in een westerse samenleving omdat iedereen begint vanuit dezelfde basisprincipes. Iemand beoordelen op geloof, ras of iets dergelijks mag niet volgens de wet want dat is racistisch. Als dit gebeurt dan moeten we hier iets aan doen, we moeten ons echter niet blindstaren op een probleem die niet bewezen aanwezig is. Er zijn geen cijfers bekend die aantonen dat in Nederland mensen met een allochtone achtergrond anders behandeld worden dan mensen met een autochtone achtergrond. Nogmaals, zodra die cijfers er zijn dan wordt het tijd dat we hier iets aan gaan doen. Tot die tijd blijft het onderdeel van het zieligheidsyndroom.

Feminsten en vrouwen aan de top

Feminisme is eigenlijk heel simpel, gelijkheid tussen man en vrouw. Kortom, mannen mogen niet worden bevooroordeeld in hun werk en hun kennis en kunnen. Tot zover kan ik er helemaal in meegaan. Je moet inderdaad worden beoordeeld op je kennis en kunde en niet op je geslacht. Daar hoort ook bij dat je evenveel betaald krijgt voor hetzelfde werk en dezelfde aantal uren. Waar het zielige gemekker echter begint is dat er meer vrouwen in de top MOETEN. Dus niet kwaliteit ongeacht welk geslacht je bent maar vrouwen MOETEN meer verantwoord zijn in de top. Toen het nieuwe kabinet aantrad ging het ook niet meer over de kwaliteiten van de mensen die erin plaats hebben genomen maar over het geslacht, want het zijn wel erg weinig vrouwen. En natuurlijk zijn het de fopfeministen die hier het hardst over vallen. Mijn mening? Ik heb het al twee keer gezegd maar mensen moeten beoordeeld worden op hun kwaliteit ongeacht geslacht, religie, seksuele geaardheid of politieke voorkeur (voor de PVVers onder ons).

Gender mag, maar wel neutraal

Ja, de nieuwe zieligheidscampagne is, jawel, genderneutraliteit. Eigenlijk is het heel erg eenvoudig, genderneutraal bestaat niet. Je hebt twee genders, man en vrouw. Daar kun je het niet meer eens zijn, je kunt schreeuwen dat je dat niet wilt en dat je van gender wilt veranderen maar bottomline blijft het zo dat er twee genders zijn. Eigenlijk is deze hele discussie aan te duiden als een non-discussie. Want het is belangrijk om vooral het kind zelf uit te laten zoeken wat ze zijn. NEE, DAT IS HET DUS NIET! Je bent nu een keer een man of vrouw. Er is geen geslacht X. Dat je ook een hermafrodiet hebt, en dat onken ik niet, betekent het enkel dat je danwel beide of geen van beide voortplantingsorganen hebt. Dat je dan last hebt van een identiteitscrisis omdat je niet weet of je man of vrouw bent, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar wetenschap geeft vrij weinig (lees niets) om gevoelens van mensen want die komen met feiten. En feitelijk zijn er twee geslachten, de man en de vrouw. Laten we dat dan ook gewoon aanhouden en niet de huidige generatie gek te maken met allerlei fabeltjes.

Zwarte piet

Zwarte piet, witte piet, roetveeg piet, regenboog piet, gele piet, stroopwafel piet, genderneutraal piet, blauwe piet, smurf piet, lach piet, huil piet. Mensen die hierover lopen te mekkeren heb ik eigenlijk maar één woord voor over: Zeurpiet.

#metoo

Nu ga ik me op glad ijs bevinden. Misschien wel zeer glad ijs. Met mijn gewicht zak ik er misschien zelfs wel keihard doorheen. Die hele #metoo campagne is nu wel een keer klaar. Het initiële doel, het kenbaar maken van seksuele vergrijpen van welke aard dan ook, was heel erg goed en steun ik daarom ook volledig. Wanneer je tegen de wil van een persoon in seksuele handelingen verricht ben je gewoon smerig, vies, vuil, ranzig en mogen ze je wat mij betreft de doodstraf opleggen. Tuig vind ik het, smeriger dan het vuil onder mijn schoenen. Dat gezegd hebbende (dat is nodig want anders wordt je uitgemaakt voor pedovriend of gezien als iemand die zulk gedrag goedkeurd) is deze campagne zijn doel meer dan voorbij. Iedere man is schuldig aan verkrachting. Nee, dit verzin ik niet, dit word echt geroepen op internet. Publieke figuren worden door het volk aan de schandpaal genageld zonder dat er uberhaupt een proces is begonnen! Kortom, je bent al schuldig wanneer je beschuldigd wordt. Verder maakt het niet meer uit of je het dan ook daadwerkelijk gedaan hebt, guilty until proves innocent. Dat is de harde realiteit waar we mee te maken hebben. Triest natuurlijk want iedereen wil graag behandeld worden als onschuldig tot het tegendeel is bewezen; innocent until proven guilty. Daar komt bij, wat is de definitie van seksuele aanranding? Seks tegen iemands wil in lijkt me vrij duidelijk. Maar het lijkt er tegenwoordig op dat je al verkeerd bezig bent wanneer je naar een mooie man of vrouw kijkt in het openbaar.
Wanneer je in het publieke oog werkt dan ben je sowieso schuldig wanneer je beschuldigd wordt. Kijk alleen al naar Kevin Spacey. Nogmaals, als hij inderdaad heeft gedaan wat er gezegd wordt dan is het een zwijn en moet hij gewoon vast komen te zitten. Maar zullen we als beschaving dat besluit nemen NA een eerlijk proces? En niet ervoor? Lijkt me persoonlijk wel eerlijk. Maar nee, Netflix heeft hem al ontslagen, de ING laat hem niet meer spreken op een event, hij kan zijn Emmy nominatie vaarwel zeggen en zijn film is door Sony teruggetrokken van de AFI (American Film Institute) op basis van aantijgingen tegen zijn persoon. Kortom, de man is zonder proces al afgebrand tot een hoopje as.

Zullen we weer normaal gaan doen?


Eigenlijk rest mij nog 1 vraag, zullen we met elkaar weer een beetje normaal gaan doen? Zelfs al is het maar een klein beetje? We gaan weer inzien dat iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht je ras, huidskleur, religie, achtergrond of wat dan ook en wanneer er wel racisme is dat we gezamenlijk optrekken om dit probleem de nek om te draaien. We gaan mensen weer beoordelen op kwaliteiten en niet op het zijn van een vrouw. Gender maken we weer man en vrouw. Geen neutrale onzinnigheid, want zoals ik al zei: wetenschap geeft niets om je gevoelens. Zeurpieten doe ik niets mee, zou de rest van Nederland ook niet moeten doen. En als we nu allemaal de handjes thuis houden, netjes omgaan met het andere geslacht. Dan is een #metoo campagne in de toekomst ook niet meer nodig en kunnen we het verleidingsspel tussen man en vrouw weer gewoon laten voor wat het is: een verleidingsspel.

Ben je het niet met me eens? Wil je daar iets over kwijt? Gebruik de mogelijkheid tot reageren maar hou het netjes en beschaafd. 

Reacties

  1. Ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik ben het zo 100% met je eens!! Dat politiek correcte denken van tegenwoordig (wat resulteert in positieve discriminatie) komt me echt de keel uit. Laten we alsjeblieft normaal gaan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje voor je reactie! Altijd leuk om te lezen dat er mensen zijn die het met me eens zijn :)

      Verwijderen

Een reactie posten