Het ligt allemaal aan de Ruski's!

Nu de stof een beetje is neergedaald en iedereen in de kamer een beetje zitting heeft kunnen nemen en gewend is aan alle veranderingen gaat het kabinet er vol tegen aan. Of je daar nu voorstander of tegenstander van bent dat laat ik nog maar even in het midden maar waar ik het vandaag toch even over wil hebben is de uitspraak van Kajsa Ollongren. Die vrouw heeft blijkbaar een grote hekel aan nepnieuws. En waar komt nepnieuws vandaan? Rusland natuurlijk! Want alles wat niet deugt in de wereld is de schuld van de Russen. De Amerikaanse verkiezingen heeft Trump gewonnen door de Russen, Brexit is een feit geworden door… jawel, de Russen! Dat Marcron de verkiezingen in Frankrijk heeft gewonnen en dan de PVV in Nederland niet de grootste partij is geworden, dat komt natuurlijk omdat we de Russen hebben tegengehouden!

Tegengewicht

Maar hier gaat Kajsa Ollongren, onze minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken, een stokje voor steken. In het debat zei ze dat Nederland het doelwit is van Rusland. Rusland wil in Nederland namelijk “misleidende nieuwsberichten” verspreiden. Het nadeel is dat ze nergens een concreet voorbeeld kan noemen en dus geen enkel bewijs kan leveren om deze uitspraken te ondersteunen. Misschien is het dan beter om dit, als minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkszaken, niet te gaan roepen in de Tweede Kamer!  Ronald van Raak van de SP reageerde dan ook dat, wanneer het echt zo is en dus concrete bewijzen zijn, dat de veiligheidsdiensten hierop moeten reageren om onze democratie te beschermen. Dat ben ik volkomen met hem eens. Maar dat bewijs ontbreekt.

Fake!

Goed, nu we weten dat Rusland de bron van al het kwade nepnieuws is wil ik toch nog even een voorbeeld noemen over deze aantijgingen en de altijd betrouwbare staatsomroep, de NOS. Die kunnen namelijk heel goed alternatieve feiten verspreiden en zelfs op die manier nepnieuws maken! Helaas voor Ollongren en de NOS is er tegenwoordig zoiets als internet.

Zie onderaan deze blog de video die deze claim gewoon ondersteunt trouwens, ik verzin dit niet zomaar.

Lastige tijden

Is het dan niet verschrikkelijk makkelijk praten wanneer er wel degelijk nepnieuws is tegenwoordig? Ja, dat is wellicht makkelijk maar het is schadelijk voor Nederland wanneer een minister van Buitenlandse Zaken zulke aantijgingen gaat verspreiden over een land waar de relatie al niet heel stabiel mee is en waar eigenlijk niemand echt kan aangeven waarom. MH17 is natuurlijk een voorbeeld van hoe iets niet moet, dat is een extreem lastig dossier waar ik ook geen uitspraken over ga doen.

Oke, heel even dan. Pieter Omtzigt. Die man heeft zoveel gedaan voor het dossier MH17 en zoveel betekent voor de nabestaanden dat het zonde is dat hij nu van de zaak is gestapt. Naar eigen zeggen vrijwillig. Ik heb daar mijn vraagtegens bij want hij was lastig voor het kabinet maar goed, dat zal speculatie blijven aan mijn kant.

Proof!

Ik zei het al, er is gewoon bewijs te vinden op het web. In onderstaand filmpje  is door de NOS zo geframed alsof Putin de grootste schurk ter wereld is want hij gaat helemaal niet in gesprek met de verslaggever uit de UK en loopt zonder een woord te zeggen verder. Dit is een video uit 2014 maar blijkbaar nog erg relevant!

Meedoen met de discussie? Laat een bericht achter.

Reacties