Gendergekte, eigen risico en zorgpremie

Wat is er toch allemaal aan de hand in Nederland? We zijn ineens geen man/vrouw meer maar x want anders is het kwetsend voor... Tja, voor wie eigenlijk? Afijn, de HEMA gaat hier lekker vrolijk in mee en vervolgens is het blijkbaar heel vreemd wanneer je zegt dat er maar twee smaken zijn, man of vrouw. Er is geen geslacht 'genderneutraal'. Ja maar, begon het op Facebook, er zijn ook mensen die worden geboren met beide geslachten! Ja, dit klopt. Dat noemen ze een hermafrodiet. Dit gebeurd ongeveer bij 1 op de 4500 mensen. Dus relatief weinig en niet iets waar we genderneutrale winkels voor in moeten richten. Maar als je dat als argument gebruikt ben je 'tegen de wetenschap' en 'gelovige'. Argumenten die natuurlijk nergens op slaan maar ja.

Het word tijd dat we eens ophouden om zulke onzin te verdedigen en een beetje normaal te blijven doen. Gisteren was een schrijver, Renske de Greef, in het programma Pauw, die aangaf dat ze kaartjes met "Hoera, een jongen!" of "Hoera, een meisje!" niet begreep. Waarom niet, "Hoera, een mensenkind!". Nou lieve Renske, die dit nooit zal lezen maar toch, omdat het een jongen of meisje is! Dat dit hele moeilijke teksten voor je zijn om te begrijpen is dan weer iets wat ik niet begrijp. Afijn, ik zei het al, ophouden met deze onzin.Eigen risico

Maar het allerbelangrijkste nieuws van vandaag is natuurlijk het eigen risico voor je zorgpremie. Die zou omhoog gaan naar het magische getal van 400 euro! Dit gaat nu echter niet gebeuren, het eigen risico blijft op 385 euro. Wat een gigantische winst! Iedereen helemaal blij want protesteren helpt, zo schreef Emile Roemer van de SP tenminste. Hoe mooi het ook is dat het eigen risico niet omhoog gaat en gelijk blijft is dit natuurlijk niet wat de meerderheid van de Tweede Kamer en dus de meerderheid van de bevolking had bedacht tijdens de verkiezingen. Er werd met grote meerderheid gestemt voor een VERLAGING van het eigen risico met minimaal 100 euro. Maar omdat het nu niet omhoog gaat moet iedereen een gat in de lucht springen, dat is namelijk heel erg goed van het kabinet. Ze hebben heel goed geluisterd naar het volk toen er mensen boos reageerden via alle kanalen.

Zorgpremie

Ja, die gaat wel omhoog. Dus wanneer je er op terug kijkt zijn we eigenlijk alsnog voor de gek gehouden. We zeggen dat zowel de zorgpremie als het eigen risico omhoog gaan, iederen gaat schreeuwen en is boos, vervolgens roepen ze dat het eigen risico toch NIET omhoog gaat en iedereen is blij. Vergeten dat de zorgpremie alsnog naar boven gaat dus iedereen gewoon weer meer gaat betalen volgend jaar. En we blijven maar stemmen op de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Eerlijk is eerlijk, VVD en D66 hadden geen verlaging beloofd.

Thierry Baudet verwoordde het mooi in de Tweede Kamer tijdens het debat. Bekijk zijn inbreng hieronder.

Reacties