Protesteren, formeren en dineren

Ik wou het niet doen maar ik doe het lekker toch. Want terwijl rechts wordt weggezet als tuig door de media wordt links de hemel in geprezen alsof de Jessias daadwerkelijk redding gaat brengen. Dat ik hiervan moet kotsen was wellicht al duidelijk maar dat het beeld die gecreëerd wordt ook steeds duidelijk wordt is gewoon te slecht voor woorden. Daarom vandaag maar even mijn mening profileren over wellicht alweer wat oud nieuws, wellicht wat nieuw nieuws en wellicht een aanslagje hier en daar. Want we willen toch niemand buitensluiten.Welkom in Charlottesville, Virginia USA


Het was toch wel erg gezellig in Charlottesville Virgina, USA vorig weekend. Neo-nazi’s kregen goedkeuring om een protestmarch (zo heet dat daar) te houden voor hun geliefde vriendjes. Ik sta niet achter die achterlijke, gigantisch belachelijke, haatdragende ideologie maar goed, ze hebben een vergunning om te protesteren en ook in Amerika is er nog steeds sprake van een vrije samenleving dus ze mogen gaan protesteren tegen alles wat niet blank is.

Maar dat mag niet van de linkse gutmench want die staan, net als ik, niet achter de ideologie en moet daarom worden bestreden. ANTIFA, de meest bekende linkse terreurorganisatie, was ook aanwezig is Charlottesville maar dan zonder een vergunning, aldus Trump. Nu gaan er over en weer berichten dat ook de tegenhangers van het nazi-tuig een vergunning hadden dus laten we er vanuit gaan dat beide partijen een vergunning hadden. Is dat handig? Nee. Krijg je dan gezeik? Absoluut. Is dat te verwachten? Zeker weten. Dus ik vind het niet zo heel erg vreemd dat het volledig uit de klauwen is gelopen.

Wat natuurlijk ontzettend triest is is de dood van Heather Heyer. Of je nu links, rechts, middel of wat dan ook bent, de gek die met een auto inrijd op een groep demonstraten waar jij het niet mee eens bent is ziek en de idioot die dit op zijn geweten heeft moet gewoon keihard gestart worden.

Wat echter wel jammer is dat we na al die ellende die ik net heb beschreven, waarin Trump weer eens de grote klootzak was want hij reageerde te laat en toen hij reageerde toen reageerde hij niet zoals men wil dat hij reageert, afijn, Trump kan het simpelweg niet goed doen. Maar vervolgens werd nog even kort laten zien dat een beeld van de Confederates neer wordt gehaald omdat men het niet eens is dat dat beeld er staat. Dat debat kun je altijd aangaan natuurlijk maar wel op een manier zoals het hoort en niet omdat het je niet aanstaat. Nu liepen de gemoederen hoog op in Charlottesville maar geweld was er aan beide kanten en als we het hebben over extreem rechts dan moeten we ook spreken over extreem links. Want ook dat tuig is geen haar beter!

Spanje en Finland, gezellig

Afgelopen week was het helaas raak in Barcelona, Spanje en Turku, Finland. In Barcelona reed donderdagmiddag 17 augustus een bestelbus een menigte voetgangers in waarbij zeker 13 doden zijn gevallen meer dan 100 gewonden. Nu wil je niet direct denken aan een aanslag door terroristische Islam maar het duurde niet lang toen duidelijk werd dat dit wel weer aan de hand was.

Op 120 kilometer van Barcelona, in de kustplaats Cambrils, ging het in de nacht van donderdag op vrijdag ook flink mis toen ook daar terroristen inreden op onschuldige bijstanders. Hierbij raakten 6 mensen geworden waarvan 1 overlijd aan haar verwondingen. Spanje telt nu 14 onschuldige levens minder. Gelukkig heeft de politie actie ondernomen en zijn de vijf terroristen doodgeschoten.

Vrijdag is het helaas overdag ook weer raak. Dit keer niet in Spanje maar in de plaats Turku in Finland. Twee Finnen kwamen hierbij om het leven en de dader is in zijn been geschoten en werd overmeesterd. Of dit ook om Islamitisch terrorisme gaat is nog niet duidelijk volgens de berichten maar volgens beelden op Twitter is duidelijk te horen dat de man “Allahu Ahkbar”  roept. Dus het lijkt er helaas wel op. Maar ik wacht nog even met bevestigen tot het bevestigd is.

ANTIFA Nederland

Gelukkig was het afgelopen weekend ook weer erg gezellig in onze hoofdstad! Anne Fleur Dekker, onze eigen AFD, was met nog eens 249 gekkies de straat op gegaan om te demonstreren tegen, jawel, fascisme! TOEN NIET, NU NIET, NOOIT MEER FASCISME werd er gescandeerd door deze zelfverklaarde anti fascisten. Dat ze op de valreep hun vergunning kregen, hun gezichten niet mochten bedekken (deden ze toch), geen vuurwerk mochten afsteken (deden ze toch) en geen geweld mochten gebruiken (deden ze toch) mocht de pret voor deze vreemde vogels natuurlijk niet drukken. Want het was veel belangrijker om als een stel fascisten te blèren dat ze anti fascisme zijn.


Op Facebook schreef ik er al het volgende over:

AFA, het gaat tenslotte om liefde, verbinding, netjes blijven, demonstreren (bijna zonder vergunning, de gezichten moesten onbedekt blijven, vuurwerk mocht niet), alles wat rechts is is natuurlijk slecht en moet daarom stuk.
Nog even wat Fascism (Fascisme?) nu precies inhoud voor de AFA aanhangertjes en kijkbuiskindertjes.
Fascisme is een vorm van nationalisme die gekarakteriseerd wordt door dictatorale macht, met geweld de oppositie onderdrukken (slaan, schoppen en erger) en de controle hebben over de industrie en handel.
Kortom, lijkt me niet echt leuk als je een mening krijgt opgelegd en precies moet doen wat die mening zegt en als het niet vriendelijk kan dan maar met geweld. Hmmmmmm, stof tot nadenken.

Natuurlijk hieronder ook even de video waar het allemaal over ging. Of is het omdat het van Geenstijl komt ook al per definitie slecht? Was laatst ook al een relletje over want ze zouden doen aan virtuele verkrachting ofzo. Afijn, deze video dus!


Gelukkig is er ook nog feest

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen te melden. Vandaag laat de VVD, de partij die het referendum volledig heeft weggelachen, 8 jaar lang wanbeleid hebben gevoerd, die VVD, die vertelt vandaag TROTS op hun Facebook pagina dat ze al 1750 dagen het erg gezellig hebben met de PvdA. Zo pronkt op de taart “ 1750 dagen goede samenwerking” en dan de hoofden van Assher en Rutte met de partijnamen erbij op. Hebben ze natuurlijk ook wel verdient, die harde werkers!

Image may contain: 2 people, fruit, dessert and food


Kijk, dat de formatie nu al meer dan 150 dagen duurt en er al een aantal lekken zijn geweest over het wel of niet verplicht leren van het Wilhelmus, we hebben gelukkig geen belangrijkere thema’s, en dat dit kabinet dus al 150+ dagen geen reet uitvoert omdat alles zo’n beetje controversieel is verklaard is er toch reden voor een feestje. Ze moesten zich kapot schamen, een excuus was beter op zijn plek geweest.


EDIT: Helaas krijg ik net na het plaatsen onderstaande link onder ogen. Het zal je kind maar zijn...

Daily Mail - 7 year old died in Barcelona Terror Attack
Reacties