Formeren is dineren en de baantjescarrousel van de PvdA

Formatie. Wat moet je er nu van zeggen. We zijn ondertussen 125+ dagen verder en het schiet allemaal niet op. De formatie met Groenlinks is gelukkig maar twee keer mislukt. Laten we daar dan alsjeblieft de vlag voor uitsteken, die ramp is in ieder geval vermeden.
De eerste keer met de ChristenUnie, onder leiding van mevrouw Edith Schippers verliep toen al erg vlot door Arrogander Pechtold. Kijk, dat je weinig met een partij hebt dat kan, dat de standpunten te ver uit elkaar liggen om een compromis te sluiten moge duidelijk zijn. Maar om dan na een uurtje de deur uit te lopen en aangeven dat het niet gaat werken is wel een beetje gekkenwerk natuurlijk. We weten allemaal wel dat D66 gewoon zaten te wachten op hun vriendjes van Groenlinks.
Nu we dus 100% zeker weten dat die kinderen weer het schoolplein opgestuurd zijn en de ChristenUnie weer aanschuift kan Arrogander ineens wel een beetje normaal doen. Heeft hij vast van onze Mark geleerd. Al kan die ook niet echt normaal doen omdat de PVV nog steeds massaal uitgesloten wordt.
Gelukkig hebben de heren nu eerst even rust. De papadagen, uitstapjes naar U2 en ander getreuzel was namelijk nog niet erg genoeg. Er hoeft helemaal geen land geregeerd te worden, voor de dames en heren is het ongeveer een bestuur van een sportvereniging. En zelfs daar zouden ze de bestuurders eerder op hun plek hebben zitten.

Baantjescarrousel van de PvdA

Oké, de formatie is dus een gigantische poppenkast voor de bühne. Daar zijn we het nu wel over eens. Zullen we dan nog even een keer kijken naar Thierry Baudet? Of je nu van hem houdt of je hem liever ziet vertrekken, hij heeft met zijn Forum voor Democratie wel volledig gelijk wanneer hij stelt dat er zoiets bestaat als een partijkartel en een baantjescarrousel.
Pijnlijk duidelijk werd dit natuurlijk toen bleek dat Ahmed Marcouch (niet herkozen in de 2e kamer op 15 maart) ineens voorgedragen werd als burgemeester van Arnhem! Dat terwijl hij toch een aantal pittige uitspraken heeft gedaan en daarbij ook nog eens fan is van Yusuf al-Qaradawi. Deze niet al te frisse imam zegt dat het doodmaken van ongelovigen een goede zaak is voor de islam. Een hele fijne man zo te horen.
Maar ook PVV mag niet bij de politie van de heer Marcouch want PVV. Dat het mensen zijn die ook gewoon heel goed werk kunnen verrichten maakt niet uit voor Ahmed want hij mag graag zijn pruilgezichtje opzetten. Tijd voor gekozen burgemeesters.
Maar dan hebben we natuurlijk ook nog Martijn van Dam! Deze lieverd heeft ook zo goed zijn best gedaan (PvdA verloor maar 29 zetels) dus hij verdient ook wel een leuke functie bij, vooruit, de NPO. Topsalaris, topfunctie en super objectief natuurlijk. Wat een charade.
Nu heb ik de afgelopen weken toch weer aardig kunnen samenvatten. Maar nee, er is meer!

Tegenwoordig worden namelijk alle functies bekleed door de PvdA! Rens Nissen, wie kent hem niet, is de rechterhand van onze fijne minister Dijsselbloem. U weet wel, de minister die denk dat hij Nederland heeft gered de afgelopen jaren. Afijn, meneer Nissen moest natuurlijk nog even een baantje krijgen want als het kabinet er daadwerkelijk komt heeft meneer Nissen niets meer te doen (29 zetels mensen, 29 zetels VERLIES), dus krijgt hij nog even een baantje als manager van de afdeling Algemeen Financiële Economische Politiek. Het is toch fantastisch. Wat leven we toch in een gaaf land.

Reacties