Het leed dat formeren heet

We zijn alweer een paar weken verder met de oude formateur Tjeenk Willink en wat een drama mensen. Wat een ongelooflijk drama! Hoeveel weken zijn we nu al verder? Bijna 15 WEKEN na de verkiezingen zitten we nu. VIJFTIEN WEKEN!!!!!!!

Dat een eerste ronde klapt op iets wat al vanaf het begin af aan vast stond maar puur voor de buhne nog even gevoerd moest worden, prima. Dat het thema migratie de boosdoener zou worden voor clown Klaver was natuurlijk al lang bekend. Maar Googelaar Rutte, Koorddanser Buma, Jongleur Pechtold gaan gewoon verder. Bij de vorige ronde mocht de ChristenUnie aanschuiven maar na vijf minuten was dat alweer voorbij want Arrogander Pechtold wilde niet met Seegers praten.

Gelukkig gaat dat nu allemaal wat beter en mag de ChristenUnie iets langer blijven zitten om daadwerkelijk inhoudelijke gesprekken te kunnen gaan voeren.

Gaat dit werken?

Ik denk het niet. Ja, ChristenUnie is veel schappelijker op veel thema's dan Groenlinks en leeft iets minder in een sproojeswereld, maar er zijn nog steeds grote verschillen waardoor de kiezer uiteindelijk gewoon weer de dupe wordt.

Laat ik nog maar eens herhalen wat ik al eerder heb gezegd over deze tenenkrommende formatie met de formateur die nog stamt uit het stenen tijdperk. ZAKENKABINET! Zo, simple as that! Wisselende meerderheden voor de cruciale thema's en koers bepalen. Maar ja, dat is te simpel voor de heren baantjescarrousel.


Rutte wil naar EU

Nog heel even omdat dit natuurlijk volledig waar is. Mark Rutte maakt het allemaal geen klap meer uit wat er gebeurd met die formatie, zolang hij over iets meer dan 2 jaar, 30 november 2019, dat hij Donald Tusk wil opvolgen in de EU. Tja, het ligt er natuurlijk een beetje bovenop maar dat het "partijkartel" en de "baantjescarrousel" bestaan, dat weten we nu wel zeker.


Reacties