Wel of geen hoofddoekjes bij de politie?

Wat een ophef mensen! Amsterdamse politie overweegt toestaan hoofddoel, Korpschef opent discussie over hoofddoek bij politie. Wat is er precies aan de hand?
Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg wil graag meer diversiteit in zijn politiekorps en schud daarmee Nederland wakker door te zeggen dat hij de mogelijkheid wil bieden om hoofddoeken te dragen in uniform. Dit om meer agenten aan te trekken met een migratie-achtergrond en zo een betere afspiegeling te geven van de maatschappij van onze broeders en zusters bij de politie.

Discussie

Natuurlijk bracht dit per direct een gigantische opschudding teweeg in Nederland, zo ook in Den Haag. Sterke taal van Elbert Dijkgraaf van de ChristenUnie: Absoluut niet, volstrekte onzin, niet doen, niet aan beginnen, nee, nooit niet. Ook Emile Roemer van de SP, Han ten Broeke van de VVD, Martin Bosma van de PVV zeggen nee of zelfs in geen duizend jaar. Theo Hiddema van Forum vind het een belemmering van het werk want je hoort minder en dat is een van de praktische redenen om het niet te doen. Geert Wilder vind het te idioot voor woorden. Gert Jan Seegers wil er een debat over voeren. Is er dan niemand voorstander? Jawel, Bram van Ojik van Groenlinks vind het wel prima.
Kortom, hier gaat men nog lang over spreken en dit gaat weer lekker veel geld kosten.

Doe maar niet


Ik kan het persoonlijk heel kort over zijn, niet doen. Waarom niet? Omdat de politie een UNIFORM draagt. Geen keppeltjes, geen kruisjes en dus ook geen hoofddoekjes, kortom uniformiteit. De overheid is neutraal, dus de politie is neutraal. Onafhankelijk en dus geen geloof uitstralen wanneer je in uniform bent. Simple as that.

Reacties