DWARS(ligger) Groenlinks

Ik wilde me hier niet uitlaten over de formatie. Het moge duidelijk zijn, na mijn vorige blogs, dat ik voorstander ben van het zakenkabinet maar die krijgen we zeker niet. VVD, PVV, CDA en wellicht D66 de vier grootste partijen kunnen samen een coalitie vormen. Maar dit is natuurlijk uitgesloten want de PVV telt niet mee voor de overige partijen. Ook moet ik eerlijk zijn er zie ik PVV en D66 er samen ook niet uitkomen. Hier kun je van alles van vinden maar het feit blijft dat de democratie hier wordt ondermijnd. Maar goed, de formatie is in volle gang met de nummer 1, 3, 4 en 5. Want die meerderheid, die zal er komen.

CDA vs Groenlinks

Het lijkt erop, gezien de laatste nieuwsberichten, dat de formatie niet altijd even soepel verloopt. Buiten het feit dat er eigenlijk weinig tot geen nieuws naar buiten komt via de pers is er ook vanuit de formateur maar weinig informatie. De brief die werd geëist vanuit de PVV en de SP werd geschreven maar die bevatte eigenlijk weinig tot geen informatie. Best knap om een brief van twee kantjes te schrijven en daarin niets te melden, maar dat laat ik verder voor wat het is.
Wat we wel weten is dat het erop lijkt dat Buma van het CDA dwarsligt. Ofwel, die gaat niet meer in de groene plannen van Groenlinks en daarmee lig je dwars. Dat die plannen ontzettend veel geld kosten en dat de middenklasse, waar ik en vermoedelijk u ook onder vallen, de rekening van krijgen. Net zoals we de rekening kregen van de crisis waar we volgens Rutte al lang uit zijn.

DWARS

Wat lees ik vandaag tot mijn grote verbazing? DWARS, de jongerenorganisatie van Groenlinks, vind dat het CDA maar we moet van de onderhandelingstafel en dat ChristenUnie en PvdA dan weer moeten aansluiten om de meerderheid te bepalen. Ze doen in ieder geval geen boodschappen bij de MediaMarkt want dit slaat werkelijk alles. De VIJFDE partij van Nederland wil nu de DERDE partij van Nederland weg hebben omdat ze hun groene plannen niet uit kunnen voeren.

Wat mij betreft is Buma een held. Iemand die tegengas geeft tegen de ondoordachte plannen van Groenlinks. Want dat duurzaamheid en energietransitie nodig is, dat is duidelijk. Al zou het alleen maar zijn omdat de fossiele brandstof opraakt. Natuurlijk willen we ook met elkaar er voor zorgen dat de wereld een plek blijft waar we kunnen leven. Dit doe je niet door simpelweg windmolens te plaatsen naast snelwegen. De rendabiliteit van windmolens staat de laatste tijd erg ter discussie en het uitzicht van deze windmolens is nu ook niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Ook moet de Noordzee eraan geloven. Volbouwen met windmolens, dat is namelijk de oplossing voor alle problemen omtrent duurzaamheid en groene energie.

We weten met Groenlinks een ding zeker, zo moet het niet. Wanneer je geen alternatieven klaar hebt, kortom de windmolens er nog niet zijn, de zonneparken er nog niet zijn, dan kun je wel zeggen dat de kolencentrales dicht gaan maar daarmee creëer je enkel nieuwe problemen en los je geen problemen op. Voor de korte termijn zal dit er leuk uit zien voor Nederland maar slaat in werkelijkheid nog geen deukje in een pakje boter.

Wat wil het CDA?


Het CDA voorstander van een instituut voor Technologie, Innovatie en Duurzaamheid. Kortom investeren in onderzoeken om het klimaat ten goede te veranderen en te kunnen stoppen met fossiele brandstoffen. Hierdoor krijgt de economie daar niet een gigantische klap van, zoals bij de plannen van Groenlinks zeker het geval zal zijn en kunnen we toch werken naar een groene en duurzame energie. Een energietransitie dus, van oud naar nieuw.

Reacties